Schietsportvereniging
"De Vrijheid" Hoogeveen

'Schieten geeft rust, het is bijna yoga'

Meer informatie

Alternative Text

Over SV de Vrijheid

Welkom bij Schietsportvereniging De Vrijheid Hoogeveen. Leuk dat je langs komt op onze sportieve, maar zeer zeker ook gezellige vereniging. Onze vereniging draait al decennia mee in de top van de Nederlandse schietsport. Vele Nederlandse Kampioenen hebben hun eerste schoten gelost op de banen van De Vrijheid. En wellicht mogen wij in de toekomst jouw naam ook toevoegen aan onze imposante lijst van kampioenen!

Durf je?


Alles is leuk aan sportschieten. De spanning voor een wedstrijd en de ontspanning tijdens een training, de concentratie voor het schot en het behalen van een 10. Maar ook de verantwoordelijkheid die het bezitten en hanteren van vuurwapens met zich meebrengt. De schietsport is ook heel divers met heel veel disciplines voor revolver, pistool en geweer zowel in klein als groot kaliber over afstanden tussen 10 en 300 meter. Het maakt ook niet uit of je schiet met moderne of met historische wapens, alles heeft zo zijn eigen charmes. 

Alternative Text
Alternative Text

Het eerste schot


Het begint eerst met een kennismakingsgesprek in onze gezellige kantine waar we je alles vertellen over de eerste grondbeginselen van de schietsport. Ben je nog steeds enthousiast, dan ga je samen met een gediplomeerde instructeur stap voor stap kennis maken met onze veelzijdige sport die zichtbaar de laatste tijd in populariteit toe neemt. Sportschieten schaart zich in de rij van sporten die een grote mate van zelfbeheersing vereist. Techniek en zelfbeheersing gaan hand in hand. Kennis en oefening zijn voor een sportschutter van groot belang om goede resultaten te kunnen behalen.

Kampioen worden?


In de eerste anderhalf jaar ga je zelf ondervinden wat het beste bij jou past en is het de bedoeling om samen met je instructeur jouw persoonlijke route in de schietsport verder uit te stippelen. Kennis en oefening zijn voor een sportschutter van groot belang om goede resultaten te kunnen behalen. Daarnaast kan gebrek aan kennis en oefening een gevaar opleveren voor jezelf en voor de omgeving. Daarom zal een groot gedeelte van de opleiding gericht zijn op veiligheid, veiligheid en nog eens veiligheid.

Alternative Text

Neem contact op

We hebben je bericht ontvangen en nemen spoedig contact met je op!

SV De Vrijheid

Achteromsedijk 8c  
7903TL Hoogeveen

0528 27 06 36

info@svdvh.nl

Volg ons