gototopgototop
top
logo


Foto`s De Vrijheid

Sponsoren Zwartkruit


Controle

De controle van de plaatselijke politie


Bij houders van een verlof wordt in opdracht van het hoofd van de politie steekproefsgewijs controle uitgeoefend, door een door hem aangewezen ambtenaar. Er wordt bekeken of de voorwaarden van het verlof, ten aanzien van het opbergen van wapens en munitie, worden nageleefd. Tevens wordt gecontroleerd of de wapens, die men voorhanden heeft, voldoen aan de beschrijving, zoals men die op het verlof vind (met name de ingegraveerde nummers). De controle vindt altijd onaangekondigd plaats.


Mocht u controle krijgen, werkt u natuurlijk netjes mee, want u heeft uw zaakjes precies volgens de regels opgeborgen en op papier klopt ook alles.


Moet u dan een ambtenaar altijd binnen laten?

Het antwoord is nee.


Als de verlofhouder niet thuis is, op het punt staat uit te gaan of bijvoorbeeld in bed ligt, dan kunt u of een familielid de betrokken ambtenaar rustig verzoeken een andere keer terug te komen. Het spreekt natuurlijk voor zich, dat u het niet te dol maakt.


Door de minister is ook bepaald, dat gecontroleerd moet worden, of u de juiste munitie bij het wapen heeft, waarvoor het verlof is afgegeven. Dit houdt in, dat wanneer u bijvoorbeeld alleen een 9 mm op het verlof heeft staan, het nooit zo kan zijn, dat u .357 Magnum munitie in de kluis heeft liggen. U bent dan natuurlijk in overtreding.


Het mag natuurlijk nooit zo zijn, dat het controleren van vuurwapens en munitie een vrijbrief kan zijn voor een huiszoeking. Niets is minder waar, laat daarom uw zaken nooit overhoop halen. Een huiszoeking mag alleen dan plaats vinden, als een bevel tot huiszoeking wordt getoond.

 

Laatst aangepast op zondag, 07 februari 2016 15:16
 

bottom

Webdesign by Veldhuis4.