gototopgototop
top
logo


Foto`s De Vrijheid

Sponsoren Zwartkruit


Griffier

De griffier


Ook u als nieuw lid kunt gevraagd worden om binnen de vereniging taken uit te voeren. (!! In principe na het oriëntatiejaar !!)

Griffier zijn is één van die taken, hierbij geld echter dat men moet beschikken over een eigen verlof. Aanmelden of info naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  

Een aantal van die taken zijn hieronder uitgelicht.


De taken van de griffier zijn na het openen van de baan:

.

 

  • controleren of de schietbaan in goede staat is.

 

  • controleren of de moederkaarten nog in redelijke staat zijn. Is dit niet het geval, dan behoren deze vervangen te worden (de kaarten moeten aan de bovenzijde voorzien worden van een strook tape, dit om te voorkomen, dat de kaart gaat scheuren tijdens het transport).

 

  • hij/zij controleert de wapens vóór uitgifte en ná inname, mocht na inname blijken, dat een schutter bijvoorbeeld aan het wapen gedraaid heeft spreekt de griffier hem of haar hierop aan. Mocht hieruit een onoverkomelijk probleem ontstaan, dan stuurt de griffier de schutter naar het bestuur.

 

  • de griffier controleert of de schutter voor het schieten alcohol gedronken heeft, is dit het geval, dan kan de schutter onmiddellijk en zonder pardon van de baan verwijderd worden.

 

  • de griffier voorziet de schutter van proefkaarten en klasseringsschijven.

 

  • de griffier regelt tevens de schietbeurten van de aangemelde schutter. De schietbeurten worden pas in het boekje genoteerd, c. q. afgestempeld, als minimaal één klasseringskaart ingeleverd word.


Verzoeken (bevelen) van de griffier of baancommandant dienen altijd opgevolgd te worden, dit houdt in, dat er op de baan GEEN discussie mogelijk is.


Is een schutter het ergens niet mee eens, dan kan deze naar het bestuur gaan om zijn of haar beklag te doen. Kan een schutter het ook niet eens worden met het bestuur, dan kan de schutter het meningsverschil ook nog voorleggen aan de commissie van beroep.

 

Laatst aangepast op zaterdag, 07 februari 2015 10:40
 

bottom

Webdesign by Veldhuis4.